sreda, 12. oktober 2011

Kje se vidim v informacijski tehnologiji?

Informacija in znanje se s komuniciranjem izpopolnjuje s čimer se veča moč in pomembnost informacij, ki so v današnjem življenju bistvenega pomena.
Informacijska tehnologija se razvija in napreduje bliskovito zraven pa spreminja našo družbo.  Dandanes postaja vse bolj pomembni  dejavnik učenja,  ki omogoča uporabnikom varen in zanesljiv dostop za učenje in spodbuja k učenju.
Dandanes brez računalnika ne gre najdemo jih  v vsaki pisarni, v izobraževalnih ustanovah , v skoraj vsaki poslovni aktovki in v večini gospodinjstev.
Kolikor opažam in spremljam trenutno finančno krizo in seveda njene učinke se mi dozdeva, da je kriza še najmanj prizadela informacijsko tehnologijo.
Sam se vidim v informacijski tehnologiji kot uporabnik strojne dela, torej računalnika in seveda uporabnik programskega dela. Strojna oprema  (angleško hardware) so vsi fizični deli računalnika.

Kot uporabnik računalnika zelo dobro skrbim za najboljše delovanje svojega računalnika.  Redno očistim svoj osebni računalnik, kajti prah je največji sovražnik računalnika. Pregledam tudi, če so vsi kabli pravilno priključeni.
Kot uporabnik programske opreme uporabljam sistemsko programsko opremo Windows 7 x64.
Pod aplikativno programsko opremo  uporabljam:
Urejevalnik besedila;  zbirko pisarniških programov Microsoft Office 2007
Grafične programe: Adobe Photoshop CS5 (64 Bit), Autocad
Brskalniki: Mozzila Firefox, Microsoft Internet Explorer
Računalniške igre:  F1 2011 , Fifa 12, GTAIV...
Sam mislim, da uporaba informacijske tehnologije na osebni ravni osvobajajoče vpliva na posameznika ( snemanje filmov, novi prijatelji, obdelava fotografij, ustvarjanje lastne glasbe itd.)


Ni komentarjev:

Objavite komentar